gear questions please help - Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 03-01-2016, 05:42 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: va
Posts: 3
Question gear questions please help

hello everyone I'm new to any forms so please bear with me....I have a 2001 Kawasaki zx750r I bought the bike for 800 bucks its in good shape.
my question is this...... the bike isn't in running mode at this time do to cdi box I do have one on the way so it will not start.... I can put the bike in first gear by pushing down no prob. there and I can find natural but I cant get it to go in 2 ? any ideas on this ?
I was told that Kawasaki has a safety thing where it will not go to 2 with out it running is this true ? that the gears was made like this just in case you was on a slant or hill parking?
its my first bike...every other bike ive had dirt bikes that is you could shift all gears with out it running... can some body please help me understand....
also the N light doest come on its getting juice in the wires but the bulb dosent come on and the bulb is new tried 8 bulbs and nothing...im thinking something is wrong with transmission....someone please help
dumbdumb75 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 03-01-2016, 06:49 PM
Senior Member
 
jhinderliter's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: central il
Posts: 2,770
Sell it to me and get a modern fuel injected bike...

Send me pics and your price ... Jhinderliter@hotmail.com

Quote:
Originally Posted by my12r View Post
He wishes he woulda thought of the green LED's first. He wishes he had balls big enough to ride without a helmet.
jhinderliter is offline  
post #3 of 5 Old 03-02-2016, 12:26 AM
Senior Member
 
ninjayorkie's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Altofts zx12B4
Posts: 1,165
Garage
The bike or at least rear wheel needs to be going round to enable you to select up into second. Its a kawasaki thing, maybe other makes too.

If you're getting 12 volts (battery voltage) at the push on connector to the neutral sensor, then the sensor is not working, or to much oil in the engine can some times cause the internal contact not to make.

You can unscrew the neutral sensor and check the little nipple on its end is slightly sprung loaded, and clean it.

For Tech Questions Bike Model letters are more useful than saying the year, for uk owners anyway, as registration year is not always year of manufacturer model.

Last edited by ninjayorkie; 03-02-2016 at 12:32 AM.
ninjayorkie is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 Old 03-02-2016, 03:03 AM
Senior Member
 
dastardly's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: australia
Posts: 812
as ninjayorkie said its a kawasaki thing, positive neutral its a pain when you have to push start get it moving jump on then go up into required gear before dumping the clutch Craig

if anything goes wrong check the battery
B1 black and "GOLD"
dastardly is online now  
post #5 of 5 Old 03-04-2016, 05:24 AM
Senior Member
 
wylde's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: NYC
Posts: 2,976
or your linkage is upside down

" When In Doubt, There is No Doubt! "
wylde is offline  
Reply

  Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com > Kawasaki Motorcycles > ZX-7R

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
low first gear turbo2112 ZX-12R 3 04-29-2013 01:14 AM
In gear and won't run DBZX12 ZX-12R 4 07-04-2006 11:23 AM
Tell me about 6th gear tozzi ZX-12R 74 01-17-2005 08:13 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome