Top speed problem - Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 Old 11-15-2016, 08:34 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Missouri
Posts: 330
Top speed problem

So I rode the bike on highway today first time in a while. I noticed that hammering in firat gear I'm only getting 65mph. I'm wondering what the reason could be it seems like all gears I'm not getting the speed I use to. It was a cool night 50 °F, my tire may not be the best feels a little slick but I'm not sure if wither would lower everything that much
Savagerider is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 11-15-2016, 10:09 PM
drp
Senior Member
 
drp's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Bristol, England
Posts: 1,889
Garage
.


What rpm is the engine running at when riding at speed.

Clutch slip !!!!!


.
drp is offline  
post #3 of 8 Old 11-16-2016, 03:05 AM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Missouri
Posts: 330
It doesn't really feel like it's slipping. When taking off I feel that back tire even spin out a little. I also forgot to mention I recently got aftermarket rims. I told them I want same sprocket.
Savagerider is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 8 Old 11-16-2016, 03:26 AM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Missouri
Posts: 330
So I hooked gps up and took it to highway and the gps is saying that my speedometer is reading 10 to 12 higher than I'm actually going when at steady speeds. So when I am going 70 on gps my speedometer is showing 80 to 82. Could they have put a different sprocket on and that be reason I'm not getting the top speed in gears I use to. Top speed 65 mph or so in first
Savagerider is offline  
post #5 of 8 Old 11-16-2016, 05:52 AM
Senior Member
 
my12r's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Pure Bred Minnestrohtan
Posts: 4,248
Count the teeth. Should get 87mph in first with stock gearing. My speedo was off about 5mph or so when I was using the 17 toofer. I put the stock 18 toofer back on after about 200 miles. Cost of gas vs the minimal performance gain was crazy. Dropped to about 19~20mpg from almost 40. Course some of that might have been a heavy wrist tho...

"In a world full of hate.....There is nothing left to divide."
T. J. Maiden ca. 1994


What's wrong with you people? The sky is MANY colors throughout the day....not JUST BLUE!
my12r is offline  
post #6 of 8 Old 11-16-2016, 09:25 AM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Missouri
Posts: 330
The front sprocket is stock I counted the back and it's 46
Savagerider is offline  
post #7 of 8 Old 11-17-2016, 11:09 AM
Senior Member
 
my12r's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Pure Bred Minnestrohtan
Posts: 4,248
Somethin fishy goin on. Stock gearing shohld get you to an indicated 87mph. You say you got stock gearing and the speedo is how far off? 10~12mph....interesting....
my12r is offline  
post #8 of 8 Old 11-18-2016, 10:32 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Missouri
Posts: 330
After some looking I noticed my speedometer was not starting at 0 it was starting at around 10. Couple cycles from turning key all was fixed. Now the speed issue. I realized gps wasnt keeping up with acceleration so I kept it in first hi rpm longer and was showing around 78 to 80 mph.right before redline. Is this about right?
Savagerider is offline  
Reply

  Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com > Kawasaki Motorcycles > ZX-12R

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Disappionting top speed. smiffy ZX-12R 24 12-10-2016 06:10 AM
ZX12R sidewinder problem rtracing ZX-12R 4 11-14-2016 01:08 PM
Starting problem rwb2356 Vulcan 2 10-18-2016 05:40 AM
98 zx6r rear brake problem zaden ZX-6R 0 10-11-2016 10:38 PM
1998 vn1500 classic problem gollum Vulcan 1 08-08-2016 08:17 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome