2013 ZX10-R No Start - Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 08-14-2016, 07:52 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Skiatook, OK
Posts: 2
Send a message via Skype™ to Stucko88
2013 ZX10-R No Start

A few weeks back I rode into town (2 miles) to grab lunch with some family. After eating I rode another two miles to grab some stuff and when I tried to leave the store my bike wouldn't start.

The starter has always been very strong and will fire up with the lightest touch of the button. Now I get one loud click from the starter relay and then nothing. All fuses are good, I have swapped the starter relay, installed new battery and checked the lead to the starter.

Additionally, the bike has never been laid down and it started once after I changed the battery. There is an auto tune and PC 5 installed as well. If anyone could give me some advice it would be greatly appreciated!
Stucko88 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 08-21-2016, 12:45 PM
Senior Member
 
Mauser's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: UK
Posts: 2,296
On the 12 forum this problem is normally the PC gone bad...try unplugging it ?
Mauser is offline  
post #3 of 6 Old 08-22-2016, 05:57 AM
Senior Member
 
my12r's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Pure Bred Minnestrohtan
Posts: 4,247
If it was a starter cranking, but no fire, I would suggest removing the PC from the loop for a test. Since you're saying all you get is a click, I'd be looking at the starting circuit. You already eliminated the obvious, now it's time to take a closer look at the starter itself.....

"In a world full of hate.....There is nothing left to divide."
T. J. Maiden ca. 1994


What's wrong with you people? The sky is MANY colors throughout the day....not JUST BLUE!
my12r is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 Old 08-23-2016, 02:30 AM
Senior Member
 
zx996's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: new brunswick canada
Posts: 430
Check your kickstand switch,the older 10s were notorious for them going bad. Don't know if that was upgraded in the newer ones
zx996 is offline  
post #5 of 6 Old 09-08-2016, 03:02 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Skiatook, OK
Posts: 2
Send a message via Skype™ to Stucko88
Thank you

Thank you everyone for your support. I have tried unplugging the PC and that didn't do it. The kickstand switch appears to be fine as well. I tried to bypass the starter relay but that didn't work either. I ordered the shop manual from Kawasaki so I can get a colored wiring diagram and get into it better. I also swapped out the ECU and nothing. Thanks again.
Stucko88 is offline  
post #6 of 6 Old 09-08-2016, 10:36 PM
Senior Member
 
Mauser's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: UK
Posts: 2,296
Have you tried putting the bike into gear and rocking forward/backward ?, just a long shot but has starter motor jammed up ?
Mauser is offline  
Reply

  Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com > Kawasaki Motorcycles > ZX-10R

Tags
starter

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rattle on start up JERSEYJOE General Discussion 3 08-09-2016 04:07 AM
cold start problems dastardly ZX-12R 1 08-06-2016 12:13 AM
Bike cranks but wont start. legacygt General Discussion 1 07-30-2016 10:15 PM
Bike want start Andraealexander ZX-14 1 07-21-2016 09:59 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome